با افزایش دما و گرم شدن روزها، باید از خطر پنهانی که می تواند دوست پشمالوی شما را در معرض گرمازدگی قرار دهد آگاه باشید. گرمازدگی برای سگ ها تهدیدی جدی می باشد و می تواند جان آن ها را تهدید کند.
بررسی علل، علائم و اقدامات پیشگیرانه به حفظ ایمنی و خنک شدن سگ تان در هوای گرم کمک می کند.
گرمازدگی در سگ چیست؟
گرمازدگی در سگ ها زمانی اتفاق می افتد که دمای بدن آنها از محدوده نرمال 38.5 درجه سانتیگراد بالاتر رود و به سطوح خطرناک بیش از 45.5 درجه سانتیگراد برسد.
این مشکل می تواند به این دلیل ایجاد شود که سگ ها توانایی محدودی برای تنظیم دمای بدن خود از طریق عرق کردن دارند. چون آنها مانند انسان ها، عرق نمی کنند و تنها می توانند مقداری گرما را با تعریق ، از طریق پنجه های خود آزاد کنند، اما این برای حفظ دمای بدن کافی نیست. روش اصلی آن ها برای کم کردن دمای بدن، نفس نفس زدن است، اما در گرمای شدید، نفس نفس زدن کافی نیست و سگ دچار گرما زدگی می شود.
درجه حرارت بالا می تواند به اندام های سگ آسیب برساند و منجر به مشکلات سلامتی شدید شود. در بدترین موارد، گرمازدگی می تواند زندگی سگ را در معرض خطر قرار دهد و منجر به نارسایی اندام و مرگ شود. همه سگها در معرض خطر گرما زدگی هستند، و بنابراین باید سعی کنید که از گرمازدگی سگتان پیشگیری کنید.
علائم گرمازدگی در سگ ها
گرمازدگی می تواند در سگ ها از طریق علائم مختلف ظاهر شود که نیاز فوری به اقدام شما دارد. علائم اولیه گرمازدگی عبارتند از:
- نفس نفس زدن شدید و تنفس سریع
- آویزان شدن آب دهان بیش از حد در صورت سگ
- لثه/غشاهای مخاطی قرمز روشن
- ضربان قلب سریع تر از معمول
- کم آبی بدن
- افزایش دمای بدن
- استفراغ (با یا بدون خون)
- اسهال (با یا بدون خون)
- گیجی/تلو تلو خوردن
- لرزش عضلات، ضعف و از حال رفتن
- تشنج/مرگ
اگر مطمئن نیستید که آیا سگ شما دچار گرما زدگی شده است، حتما سریعاً به دامپزشک مراجعه کنید و حتما اقداماتی را برای خنک کردنش انجام دهید.
علل گرمازدگی در سگ ها
گرمازدگی در سگها میتواند به دلیل قرار گرفتن سگ در معرض دمای بالا، ویژگیهای خاص نژاد، سن، بیماری های زمینهای و سابقه گرمازدگی در گذشته باشد. دلایل احتمالی گرمازدگی عبارتند از:
- رها کردن سگ در ماشین پارک شده: رها کردن سگ بدون مراقبت در ماشین پارک شده، حتی در یک روز نسبتاً گرم، می تواند به سرعت وضعیت خطرناکی ایجاد کند. این به دلیل افزایش دمای داخل وسیله نقلیه می باشد.
- فعالیت بدنی سگ در یک روز گرم و مرطوب: حتی پیاده روی کوتاه یا فعالیت بدنی کم می تواند منجر به گرمازدگی شود.
- کمبود آب، سایه یا استراحت: کمبود آب، عدم وجود سایه یا استراحت ناکافی خطر گرمازدگی را افزایش می دهد.
- مشخصات فیزیکی: نژادهای صورت صاف (براکی سفالیک) مانند نژاد پاگ و سگهای بزرگ با پوشش ضخیم مانند سایبرین هاسکی بیشتر در معرض گرمازدگی هستند.
- سن: پاپی ها و سگ های مسن بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند.
- وزن بدن: اضافه وزن یا چاقی سگ خطر گرمازدگی را افزایش می دهند. این سگ ها بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند.
- بیماری های زمینه ای: کم کاری تیروئید، بیماری قلبی و فلج حنجره سگ را بیشتر در معرض خطر گرمازدگی قرار می دهند.
- سابقه گرمازدگی: سگ هایی که قبلا گرمازدگی را تجربه کرده اند، بیشتر در معرض گرمازدگی هستند.
گرمازدگی در سگ ها چگونه تشخیص داده می شود؟
دامپزشکان معمولا گرمازدگی را با مشاهده علائم بالینی، انجام معاینه فیزیکی و در نظر گرفتن سابقه قرار گرفتن سگ در معرض دمای بالا تشخیص می دهند.
دامپزشک دمای بدن سگ را بررسی می کند، که اغلب در هنگام گرمازدگی به طور قابل توجهی بالا است. آنها همچنین سایر علائم حیاتی مانند ضربان قلب و تنفس را بررسی می کنند. و نشانه های اختلال عملکرد اندام های حیاتی ارزیابی می کنند.
آزمایشات تشخیصی بیشتر، مانند آزمایش خون و آزمایش ادرار، ممکن است در موارد خاص انجام شود. این آزمایش ها به ارزیابی عملکرد اندام ها و سطوح الکترولیت کمک می کنند و به رد بررسی سایر علل بالقوه علائم سگ نیز کمک می کند.
درمان گرمازدگی برای سگ ها
هنگامی که سگ علائم گرمازدگی را نشان می دهد، باید فورا اقدام کنید.
- علائم را بشناسید: مراقب نفس نفس زدن بیش از حد سگ، ضعف و از حال رفتنش باشید.
- بررسی دمای مقعد: از دماسنج مقعدی استفاده کنید. اگر دمای بدن سگ شما به 40 درجه سانتی گراد یا بالاتر برسد، یک وضعیت اضطراری است. فورا به دامپزشک مراجعه کنید
- رفتن به جای خنک: باید سگ شما در یک مکان سایه دار یا دارای تهویه مناسب باشد.
- خنک کردن سگ: آب خنک را با اسپری یا اسفنج روی شکم و قسمت داخلی ران سگ خود بکشید، تا دمای بدنش کاهش یابد. دمای بدن سگ نباید از 39.4 درجه سانتی گراد پایین تر بیاید.
- به دامپزشک مراجعه کنید: دامپزشک درمان های لازم از جمله مایع درمانی و دارو را ارائه می دهد.
پیشگیری از گرمازدگی سگ
برای اطمینان از ایمن ماندن سگ شما و جلوگیری از خطر گرمازدگی، اقدامات پیشگیرانه ضروری است. برخی از اقدامات پیشگیرانه عبارتند از:
- زمانبندی فعالیت بدنی سگ: جلسات بازی یا آموزش را در زمانهای خنکتر، مانند صبحهای زود یا در عصر ، بعد از غروب آفتاب انجام دهید.
- ایجاد سایه و قرار دادن آب برای سگ: باید سگ شما در طول فعالیت های خارج از منزل به مکان های استراحت سایه دار و آب تازه دسترسی داشته باشد.
- سگ تان را در اتومبیل تنها نگذارید: هرگز سگ خود را حتی برای مدت کوتاهی در ماشین رها نکنید، زیرا دما در ماشین می تواند به سرعت افزایش یابد.
- محیط داخلی خنک: برای سگ هایی که مشکل سلامتی دارند، فضایی راحت و خنک در داخل خانه فراهم کنید.
برای اینکه بتونین از رفیق پشمالوتون بهتر مراقبت کنین، پیشنهاد میکنیم سری به بخش مقالات سگ بزنین.